MASSAGE

Lichaam en geest beïnvloeden elkaar

Tijdens de massage behandeling gebruik ik zowel de ingang van de geest als van het lichaam om jou te ontspannen.

Gedachten veroorzaken lichamelijke reacties. Bijvoorbeeld de gedachte op tijd iets af te willen hebben, zorgt voor het aanspannen van je spieren en het sneller doen kloppen van je hart. Andersom kan je van spierpijn of andere lichamelijk klachten chagrijnig of moedeloos worden. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Zo heeft ook een ontspannen lichaam effect op je geest en een ontspannen geest effect op je lichaam.

Zwaartekracht

Tijdens de massage behandeling speel ik met het gewicht van jouw lichaam. Door de zwaartekracht trekt de aarde aan je botten en spieren. Door je over te geven aan deze natuurkracht zullen je spieren zich ontspannen. Zodra jij je aandacht richt op het gewicht voelen van (delen van) je lichaam, zul je voelen hoe je je ontspant. Op deze manier leer jij je lichaam en geest weer voelen wat ontspanning is.

Wat is vrijer? Wat is lichter?

Het is wonderlijk wat er gebeurd in het lichaam als je jezelf dit soort vragen stelt. Je gedachten en aandacht hebben grote invloed op wat en hoe je je voelt. Door vragen te stellen als 'Wat is vrijer?', 'Wat is lichter?' gaat het lichaam op zoek naar deze staat. Tijdens de behandeling stel ik jou en mezelf dit soort vragen om ontspanning te genereren.

Integratie van ontspanning

Door het ondergaan van deze massage behandelingen begint jouw lichaam zijn natuurlijke ontspannen staat te herinneren. Dit heeft een positief effect op de integratie van ontspanning in jouw leven. Ook het spelen met gewicht en het stellen van een bepaald soort vragen zijn makkelijk te integreren in je dagelijkse activiteiten. Het resultaat hiervan is dat jij present bent in je lijf en op tijd (in)spanning met ontspanning weet af te wisselen, waardoor jouw energiebalans en de spanning- en stressreactie in je lichaam gezond blijft.

Wil je van stress en vermoeidheid naar ontspanning en energie?

ERVARINGEN

“De sessies zijn ontspannend, maar dragen ook echt bij aan lichamelijke bewustwording. Ik ervaar verbindingen die ik niet kende. Als ik de deur uit stap voel ik me keer op keer heerlijk vrij en los, ontspannen en sterk.” - Fianne van der Veeken, Driebergen “Ik vind het een mooie basale aanpak, waarbij ik heb gemerkt dat het impactvol is: diepere rust, ontspanning, zachtheid en openheid. De eenvoud van het voelen van het gewicht van lichaamsdelen en... Lees verder

RESULTATEN

Een greep uit de resultaten die ik heb teruggekregen van klanten die één of meer massage behandelingen hebben ondergaan: Je voelt je ontspannen zowel fysiek als mentaal; je ervaart rust; je voelt je thuis in je lichaam; je bent je bewust van spanning in je lichaam en weet deze te ontspannen; je kan het piekeren onderbreken; je lichamelijke klachten verdwijnen; je slaapt beter... Lees verder