HierZijn (logo)

Praktijk voor bewustwording en ontspanning

Ademcoaching

”Hier Zijn is een gift aan jezelf en aan de wereld.”

Ademcoaching

Hoe zou het zijn als……

… je adem vrij door je lichaam stroomt, jij je emoties er niet meer onder hoeft te houden en het leven helemaal toe laat? 

Verbonden ademhaling

Tijdens de ademcoaching maak ik gebruik van de verbonden ademhaling. Het verbonden ademen is ademen zonder pauze tussen de in – en uitademing in een snel tempo. Door op deze manier te ademen gaat de wet van meesleuring (law of entrainment) van kracht. De hoge trillingsfrequentie van de snelle verbonden ademhaling trilt de lage frequenties van vasthoudingen mee. Zo worden onderdrukte emoties en vasthoudingen bevrijdt en kun je na verloopt van tijd weer ruim en vol ademen en stroomt de levensenergie vrij door jou heen.

Behandeling

Voorafgaand aan de ademcoaching sessie hebben we een intakegesprek en leg ik je uit wat je kunt verwachten. Tijdens de sessie lig je op een matras en begeleid ik jou rustig in de verbonden ademhaling en in het sturen van jouw ademhaling naar de gebieden die ademruimte vragen. Onder begeleiding van muziek ga je in proces en uiteindelijk in de ontspanningsfase. Na afloop heb je de ruimte om je ervaringen te delen en kan ik jou teruggeven wat mij opviel in jouw adempatroon. Desgewenst geef ik je ademoefeningen mee die je tussen de ademcoaching sessies door kunt beoefenen. 

Een ademsessie duurt 1,5 uur. Trek lekker zittende kleding aan. 

Groepssessie?

Kijk op de evenementen pagina om te kijken of er groepssessies gepland zijn.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Verbonden ademen is ademen zonder retentie (adempauze) op een sneller tempo dan dat je normaal ademt. Het is niet gezond de hele dag op deze manier te ademen, maar het kan prima een paar keer per dag in sessies van ca. 30 minuten. Verbonden ademen is dus niet gevaarlijk. Voor mensen met epilepsie, hartklachten (recent geplaatste stands), zwangerschap en psychotisch verleden wordt de verbonden ademhaling afgeraden.

Een diepe volle ademhaling masseert de organen en de buikspieren en vergroot de lymfedrainage uit de inwendige weefsels. Verbonden ademen zorgt voor een vrijer en ruimer ademhalen. Emotionele stress verminderd en onderdrukte emoties worden bevrijd (het bewust of onbewust vasthouden van emoties kost veel energie, creëert chronische spanning met mogelijk fysieke klachten of ziekten tot gevolg). Je bewustzijn wordt verruimt waardoor je makkelijker tot inzichten komt en het vergroot onze vitale levensenergie.

De term breathwork wordt meestal gebruikt voor alle soorten ademhalingstechnieken samen. Zowel de verbonden ademhalingen als de kalmerende technieken. Andere bekende benamingen voor de verbonden ademhalingstechniek zijn: transformational breath, rebirthing en holotropic breathing. 

Tijdens het verbonden ademen kan je op een gegeven moment tintelingen voelen in je lijf of zelfs ook verkramping. Dit is niet gevaarlijk en het gaat vanzelf weer over. Maar hoe ontstaat het? Doordat we tijdens het verbonden ademen snel en diep ademhalen in rust, adem je koolstofdioxide (Co2) uit terwijl je deze niet evenredig aanmaakt (want we verkrijgen Co2 amper uit de lucht, we moeten dit zelf aanmaken door verbranding van het zuurstof). Koolstofdioxide hebben we nodig om het zuurstof in het bloed af te kunnen geven aan de cellen. Doordat we tijdelijk onvoldoende C02 in ons bloed hebben, kan de zuurstof niet worden afgegeven aan de cellen. Dit is de reden waarom we tintelingen en verkramping kunnen ervaren.