HierZijn (logo)

Praktijk voor bewustwording en ontspanning

Boeken over lichaamswerk

”Hier Zijn is een gift aan jezelf en aan de wereld.”

LICHAAMSWERK

Trager for Self-Healing - Audrey Mairi

De Trager Approach is een holistische methode van de integratie van lichaam en geest dat zorgt voor een groter bewustzijn van het huidige moment. Het lichaamswerk creëert een gevoel van lichtheid en vreugde en draagt bij aan een goede gezondheid. In Trager voor zelfgenezing deelt Audrey Mairi, een ervaren holistische genezer, haar schat aan kennis van deze aanpak. In de eerste helft van het boek beschrijft Mairi haar persoonlijke healingreis via Trager, waardoor de lezer de noodzakelijke achtergrond krijgt voor een volledig begrip van wat het biedt. Haar kijk op verlichting is geen filosofische puzzel om op te lossen of een spirituele openbaring, maar een alledaagse ervaring gebaseerd op gewone fysieke bewegingen. De tweede helft van het boek gaat over Mentastics, mentale gymnastiek oefeningen. Deze oefeningen stimuleren het bewustzijn van het nu. Engelstalig.
Trager Approach, bewustzijn, massage, presentie, mindfulness
bewustzijn, beweging, lichaamswerk

Awareness through Movement - Moshe Feldenkrais

Feldenkrais bied met Bewustzijn door Beweging een down-to-earth en praktisch programma voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Engelstalig.

Bewegend Medicijn - Jack Liskin

Een biografie van de Amerikaanse arts en lichaamswerker dr. Milton Trager. Het benadrukt een opmerkelijk leven, volledig geleefd en een originele methode, de Trager Approach, die diep is doorgrond en grondig handen en voeten gegeven is.
Trager Approach, lichaamswerk, massage, bewustzijn
mindfulness, bewustzijn, meditatie, spiritualiteit, rust, stilte

Boeddha in lichaam en geest - Thich Nhat Hahn

Lichaam en geest zijn onafscheidelijk. Thich Nhat Hanh onderzoekt hoe onze geest werkt, hoe de psychologie en neurowetenschappen zich verhouden tot meditatie. Hij biedt concrete oefeningen waarmee je een heldere geest kunt krijgen en het evenwicht tussen lichaam en geest kunt herstellen.

Focussen - Eugene Gendlin

Focussen is een techniek die mensen leert zien hoe persoonlijke problemen en vragen concreet in het lichaam merkbaar zijn. Focussen is een veranderingsproces dat zich moeilijk in woorden laat weergeven zonder afbreuk te doen aan de wezenlijke kenmerken ervan. Men kent het pas wanneer men het (lijfelijk) ervaart. Gendlin deed jarenlang onderzoek naar die wezenlijke kenmerken (die therapie doen slagen), en bouwde daarop deze uiterst simpele en door iedereen toe te passen methode. In dit boek geeft hij aanwijzingen om de juiste condities te scheppen waaronder verandering mogelijk wordt, welke verandering dit ook is, door wie of wanneer ook geuit. Eugene T. Gendlin is hoogleraar in de psychologie aan de Universiteit van Chicago en laat zich vooral inspireren door de humanistische psychologie. Hij werd bekend als redacteur van het tijdschrift Psychotherapy.
lijf, lichaam. gevoel, persoonlijke ontwikkeling, focussen