HierZijn (logo)

Praktijk voor bewustwording en ontspanning

Boeken over spiritualiteit en eenheidsbewustzijn

”Hier Zijn is een gift aan jezelf en aan de wereld.”

SPIRITUALITEIT/ EENHEIDSBEWUSTZIJN

Zie, je bent al vrij! - Hans Knibbe

Ken je die momenten van spontaan geluk, een door niets veroorzaakt gevoel van vrijheid of heelheid? Wil je deze gevoelens graag begrijpen en een grotere plaats in je leven geven zonder ‘zweverig’ te zijn? Dan biedt de originele en moderne Zijnsgeoriënteerde benadering van Hans Knibbe je een schat aan inzicht.
Zijnsorientatie, Hans Knibbe, bewustzijn, spiritualiteit, meditatie, mindfulness, non-dualiteit
mindfulness, nu, spiritualiteit, presentie, meditatie

De kracht van het NU - Eckhart Tolle

Een oudje, maar nog steeds actueel, hoe kan het ook anders als het over NU gaat. We zijn ons denken niet. Laat je identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, los. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.

Ontwaken - Adyashanti

Volledig vrij zijn, ontwaken, hoe doe je dat? Deze zoektocht is het onderwerp van een tweedaagse sessie die Adyashanti, van oorsprong een Amerikaanse spirituele leraar, heeft met een tiental leerlingen. De grootste uitdaging voor deze zoekers is ophouden met zwoegen in het zoeken naar de waarheid. Dat impliceert voortdurende actie en leidt tot een inspanning die zich manifesteert in strijd, angst en verwarring. Het loslaten van actie en aanvaarding is daarbij de opdracht. Als een vorm van evolutie en zonder betrokkenheid van het ego. Uiteindelijk leidt dit tot het ontwaken. Het is geschreven voor spirituele zoekers die kennis hebben van de Boeddhistische filosofie.
mindfulness, bewustzijn, spiritualiteit, ontwaken, meditatie
mindfulness, bewustzijn, spiritualiteit, ontwaken, meditatie

Dansende leegte - Adyashanti

Adyashanti, geboren in 1962 in Californië, komt uit de traditie van de zenmeesters Maezumi Roshi en Suzuki Roshi. Hij heeft vijftien jaar lang zen beoefend en kreeg tijdens een van zijn meditaties een verlichtingservaring die hem daarna niet meer heeft verlaten. Zijn leraar Arvis Justi stelde hem toen voor om zelf te gaan spreken. De kracht van Adyashanti is dat hij op briljante wijze complexe materie helder kan verwoorden. Dit boek is een verzameling van zijn mooiste lezingen en gesprekken gehouden tussen 1996 en 2002. De volgende thema’s komen o.a. aan de orde: het simpele geheim van gelukkig zijn, de vreugde en uitdagingen van het spiritueel wakker worden, vrijheid, stilte, bewustzijn, ego, liefde, illusie, controle, loslaten, het eeuwige nu, compassie, het vuur van de waarheid.

VortexHealing a Magical Path - Ric Weinman

VortexHealing, Divine Energy Healing is een holistisch systeem van energetische genezing en een pad naar ontwaken, geleid door goddelijke intelligentie. Engelstalig.

Vortex, Healing, Awakening, ontwaken, spiritualiteit, ontwikkelen
Vortex, Healing, Awakening, ontwaken, spiritualiteit, ontwikkelen

Awakening through the Veils - Ric Weinman

Awakening through the Veils neemt de lezer stap voor stap mee door het mysterieuze proces van ontwaken. Voor de meeste zoekers is het een directe en praktische gids voor een daadwerkelijke bewustwording. Voor degenen die al wakker zijn, zal het helpen om ze te verdiepen van waar ze nu zijn. Engelstalig.

Liefde geven, liefde ontvangen - John Welwood

We beschouwen de liefde als het hoogste goed in ons leven. Desondanks hebben we er in de praktijk veel moeite mee. Met slechte relaties tot gevolg. Hoe komt dit toch? Volgens John Welwood, klinisch psycholoog en psychotherapeut en schrijver, doordat we leven vanuit onze beschadigingen en niet vanuit onze volmaakte wezenskern. Daardoor gaan minderwaardigheid en gebrekkigheid overheersen, met alle complexen en frustraties van dien. Een boek met oefeningen en voorbeelden om onze duistere kanten en zelfhaat onder ogen te zien en onze essentie te leven. Westerse psychotherapie en oostelijk wijsheid gaan in dit boek hand in hand.
spiritualiteit, bewustzijn, psychologie, mindfulness, non-dualiteit

De psychologie van de ontwaking- John Welwood

Hoe kunnen wij de spiritualiteit van het boeddhisme verenigen met de westerse psychologie? Hoe kunnen wij de ontwikkeling van het individu verzoenen met het spirituele loslaten van het zelf? John Welwood ontvouwt in dit boek zijn psychologie van de ontwaking, die deze beide polen wil integreren. Zijn innovatieve aanpak maakt het mogelijk.

Dzokchen - Namkhai Norbu

Het dzokchen-onderricht kan de mens helpen om zijn/haar ware staat van zijn te ontdekken en tegelijkertijd op een ontspannen manier te leven. De auteur legt uit wat ‘ontspanning’ is, en hoe het mogelijk is te ‘oefenen’ zonder dat de mens daarmee in conflict komt met zichzelf of zijn levenswijze. Dzokchen is immers geen religieuze of filosofische traditie maar overstijgt iedere religieuze overtuiging of cultuur.
zelfkennis, bewustzijn, spirituaiteit, boeddhisme