HierZijn (logo)

Praktijk voor bewustwording en ontspanning

Boeken over Mindfulness

”Hier Zijn is een gift aan jezelf en aan de wereld.”

MINDFULNESS

Hier en nu - Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hann behandelt in dit boek de wonderen die mindfulness teweeg kan brengen en geeft diverse oefeningen om in het dagelijks leven werkelijk aanwezig te zijn. Aanwezig voor jezelf, met aandacht voor alles wat er in je omgaat, en met de energie om positief om te gaan met wat zich voordoet bij jezelf, bij de ander en in de wereld om ons heen.
Nu, mindfulness, bewustzijn, aandacht, spiritualiteit
mindfulness, lichaamsbewustzijn, bewustzijn, meditatie

Lopen - Thich Nhat Hanh

Elke stap is niet een reis maar een aankomst, een aankomst in aandacht, inzicht en het verlichtende besef dat je leeft. Enkel door je voeten in aandacht de Aarde te laten raken, kun je een staat van volledige aandacht, volledig aanwezig zijn, bereiken. Door rustig en aandachtig te lopen, kan je leren om te stoppen met het eeuwige zoeken, haasten en verlangen dat ons dagelijks leven beheerst.

Stilte - Thich Nhat Hanh

Stilte komt uit het hart en niet uit bepaalde omstandigheden buiten onszelf. Wie vanuit stilte leeft, is niet altijd stil en zit niet de hele dag stil, maar kent geen innerlijke verstoring meer. Thich Nhat Hanh laat zien hoe mindfulness de weg wijst naar stilte in jezelf. Je krijgt de innerlijke ruimte om diep te luisteren. Dan kom je erachter hoe het echt met je is en wat je met je leven wilt. Je ziet je leven helderder en je krijgt meer aandacht voor verbinding: verbinding met jezelf, met anderen, met de dagelijkse omgeving en met de natuur.

mindfulness, bewustzijn, meditatie, spiritualiteit, rust, stilte